Dagje Shanghai

Alsof we nog niet genoeg tempels hadden bezocht in Putuoshan, zijn we gisteren – na een wasje draaien – langs de Jade Buddha Temple (Yu Fo Si) hier in Shanghai gegaan. Het was er prachtig (zoals de meeste buddhistische tempels). Heel sereen en de toeristen misschien nog serener. 

 

 Hier volgt een impressie van onze dag:

   

Na Yu Fo Si zijn we naar The Bund vertrokken, omdat het zo’n lekker weertje was en omdat dat moet. Je kunt toch niet thuiskomen en zeggen dat je in Shanghai bent geweest zonder een kiekje van The Bund? (deze gedachte deelden we met zo’n duizenden Chinezen)     
 

Na wat waaien aan de Bund zijn we via Nanjing Road naar de overkant gelopen (lees: de metro gepakt op People’s Square).

Op de vijfde verdieping van Super Brand Mall is er een vegetarisch restaurantje New Age Veggie. Volgens ons de beste plek om vegetarisch te eten met gevarieerde gerechten voor een goede prijs (ik citeer: “zelfs nog beter dan in Hong Kong! En zoooo goedkoop!” – ma). Na er voor de tweede keer te hebben gegeten (en het voornemen om alle komende dagen daar te eten ) zijn we heel tevreden naar huis gegaan. 

Op het moment van schrijven, kijkt pap naar zijn new favourite TV show over hoe de Chinezen de Jappen te slim af zijn tijdens WOII en boent moeder de vloer met een oud T shirt van pa – bij gebrek aan een echte poetsdoek. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s