Lekker belangrijk

ik en ijsjeIk doe niet aan dieten. Ik let alleen maar een beetje op de lijn. Dat ik regelmatig aan de sla ben, ookal ben ik in een fancy restaurant aan de andere kant van de wereld heeft niets te maken met dat ik mezelf te dik vind. Ik wil alleen maar dunner zijn 😉

De Hong Kongse en Shanghainese meisjes letten ook allemaal op hun lijn. Wat zeg ik, ze zijn erdoor geobsedeerd! Hier streven ze allemaal naar het perfecte maatje zero. Skinny jeans horen nu eenmaal baggy te zitten!
Slank is vol, dun is normaal, spriet is perfect. Wanneer zij nog niet beschikken over een huwelijkskandidaat, dan wijten zij dat vaak aan hun figuur (let wel: zij kunnen dan met gemak in een maatje 34/36 kruipen!). Laten we in Nederland de aardappeltjes staan, hier raken ze hun rijst niet aan. Van rijst word je namelijk dik. Heb ik nog nooit van gehoord, zullen ze wel van de lokale Sonja Bakker hebben.

Ik krijg regelmatig naar mijn hoofd geslingerd “ooooh, you gained weight!” of “ooooh, you lost weight”. Dat laatste natuurlijk alleen als ze iets van me moeten hebben.
Een meisje zei letterlijk tegen mij “that is exactly why I don’t want children”, want zwangerschap… dat is pas een dikmaker! Laten we de mensen hier maar het voordeel van de twijfel geven en dit meisje bestempelen als een extreem geval.

En ze doen het niet eens omdat het bijna bikinitijd is, aangezien bikini’s veel te bloot zijn!
Zoveel moeite om niet dik te worden/ dun te worden/ dun te blijven… Je wordt er gewoon moe van! Uit protest tegen het genadeloos dun zijn, neem ik lekker nog een ijsje!

Een gedachte over “Lekker belangrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s