Netjes zij aan zij

Als je je bedenkt hoeveel geld de Chinese regering investeert in de Olympische Spelen, censuur, geboorteregeling en rechtzaken tegen de Gewone Man, is het toch vreemd dat de Staat haar kinderen niet aanleert om in de rij te staan. In een land met zoveel inwoners is het op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

In de rij staan dat kennen ze hier niet. Daarentegen ‘vloeien’ ze. Zodra er een opstopping ontstaat, aan een kassa bijvoorbeeld (omdat er zoveel nep RMB’s in de omloop zijn) dan wachten de mensen niet netjes achter de eerstvolgende, nee zij schuiven er naast. Zo ontstaat er al gauw een mensenmassa en kun je in de chaos gauw je beurt claimen. Ik laat dat meestal niet gebeuren en zeg dan in gebrekkig mandarijns du bu shi, wo shi di jie ke wat zoveel betekent als pardon, ik ben de eerste en dan is het 10% verbaal en 90% lichaamstaal wat de Chinees in kwestie moet overtuigen dat er mij niet te sollen valt. Begrijp me niet verkeerd, in de rij staan kennen ze gewoon niet. Meestal zijn ze zich geen kwaad bewust, terwijl jij je opgefokt afvraagt waarom iedereen zo onbeleefd is.

Groot voordeel is dat je zelf ook nooit meer in de rij hoeft te staan. Is gewoon een kwestie van goed aanvloeien 😉

Elke dag bij de ochtendgymnastiek kunnen ze het ineens WEL:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s