Terug

De eerste dag Nederland zit er weer op!

Vanmorgen gaf de weegschaal +4 kilo aan.
Geen idee of dat het resultaat is van anderhalf jaar Chinees eten of het menu van gisteren: twee keer ontbijten (in het vliegtuig en later met Lief en zijn ouders), uitgebreide lunch (met Lief, Zuslief en Gijs) en een geniaal diner – Mayonaise met frietjes. Je voelde de aderen al dichtslibben, maar och, wat smaakte het goed!

Het was zeer speciaal om zwangere Zus voor het eerst te zien. Of ja, Zus voor het eerst zwanger te zien. Vooraf verzekerden schoonouders-in-spe mij dat mijn zus nog niet zo heel zwanger uit zou zien. Dat zou pas later komen. Ik had geen idee.
Zus is nu 24 weken, maar ik kan je verzekeren: Zo zag mijn zus er vooraf echt niet uit! Met een strakke bolle buik waar je U tegen zegt. Ik meende ook al een waggelloopje te signaleren. Helemaal geweldig!

En ons huisje, waar ik welgeteld twee maanden in heb gewoond voor de grote oversteek: wat ben ik in mijn sas! Lief heeft alles netjes opgeruimd (inclusief mijn jassen-tassen-schoenen collectie: die ligt nu in een grote doos) en er staan verse bloemetjes op de vensterbank. Ook de plantjes zien er nog wel levensvatbaar uit. Denk ik. Iemand enig idee hoe je een uitgemergelde orchidee tot leven kunt reanimeren?

 
Met de konijntjes gaat het ook allemaal goed, al herkende Red Bean mij niet meer. Die verstopte zich toen ik binnenkwam. Altijd al een angstig verlegen type geweest, die Red Bean. En ik probeerde het op de charmante toer “Rrrrred Bean… Joehoe!” en op de coole manier “Als jij mij niet wilt zien, dan wil ik jou ook niet zien”. Niets hielp. Behalve brokjes dan. Voor een handje korreltjes liet ze zich wel verleiden om naar buiten te komen. Wat dat betreft is ze net haar moeder: altijd te porren voor eten. Vandaar die vier kilo’s extra. Waarschijnlijk.   

 
U ziet: het is eigenlijk best wel heel erg leuk hier! En dus kon ik in alle vroegte niet meer slapen* en hoop ik dat Dag 2 van het Leven in Nederland gauw kan beginnen!

*Het kan natuurlijk ook door de jetlag komen dat ik om 5 uur al naast het bed stond te springen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s