Nederland – Frankrijk en verder

Nederland – Frankrijk eindigt in een spannende 2-1.
Hiermee wordt Nederland eerste in de poule en kwalificeren zij zich voor de kwartfinale.

Geloof mij maar, je hoeft de televisie hoeft niet eens meer aan te zetten of op zoek te gaan naar een groot scherm. Het wordt gewoon 2-1.

Hoe ik dit alles weet?

Allereerst komen voetbalkenners met feitjes en statistieken, terwijl leken met de jackpot vandoor gaan. Wat dat betreft zijn voetbalkenners gewoon net als Seedorf; ze zitten er al-tijd naast.

 

Bovendien leef ik momenteel in een andere tijdszone. Als de wedstrijd in Zwitserland wordt gespeeld, is het hier alweer zaterdag 14 juni. De wedstrijd is dus allang verleden tijd en ik kan je vertellen… Na deze wedstrijd wordt Nederland getipt als nieuw Europees Kampioen.

Vooruit! Nog een tipje van de sluier: Nederland komt Zweden pas tegen in de halve finale. In de strijd om de finaleplek, komt niemand als sterkste uit de bus: 1-1. Via een serie strafschoppen, blijkt Nederland – wonder boven wonder- over het penaltysyndroom heen gegroeid!
De overwinning van Nederland op de Zweden, betekent tevens het begin van een reeks eigenaardigheden op het werk: mijn inbox is opeens gebombadeerd, ik mag niet meer mee lunchen en alle ideeën worden van tafel geveegd; too dutch.

 

Begrijp je meteen waarom ik voetbal niets aan vind. Voor mij is het net zo spannend als De Grote Winkler Prins. Ouwe koek, dus! En zeg nou eerlijk: het is en blijft gewoon mannen die heen en weer rennen achter een bal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s