Pirouettes en prioriteiten

Vriendin J., heeft me duivelse woorden ingefluisterd. Zij kan namelijk op commando verschillende varianten van de dubbele draai uitvoeren.

Pardon? Ik kan maar één variant en die heeft voldoende toiletverkeer op gang gebracht. Mij niet gezien dat ik me weer waag aan de rondjes en pirouettes! No way! Voorlopig eerst maar eens belangrijkere dingen doen. Chocola eten en zo. Want ben toch wel een klein beetje depri dat ik over zestien daagjes niet meer in Azië ben.
 
Over twee weken en twee dagen zit het er weer op! En het zijn precies zestien dagen die ik heb om als een gek te gaan werken aan de allerlaatste dingetjes. Als ik de komende tijd zeven keer per week naar de dansschool ga, komt de strippenkaart nog op! Dat gaan we zéker nog even proberen! Morgen. Of de dag erop. Als het niet regent. En niet te warm is.
Het wordt ook al tijd voor het vóór-inpakken van de koffers. Gaat alles passen? Wat moet zeker mee, wat laten we achter? En niet onbelangrijk… Hoe blijf ik onder de twintig kilo’s, een belachelijk lage bovengrens die ooit door een fashion-nazi is ingevoerd. De kleding die een mens in een paar maanden tijd bij elkaar verzamelt! Ik schrik van de hoeveelheid die in de kast hangt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de berg die op de grond ligt! Jurkjes, schoenen, tassen… Moeilijk, moeilijk!
 
En dan de laatste paperassen die gepaard gaan met een (r)emigratie. Pfff…
Altijd lastig als je heen en weer moet mailen en er behalve duizenden kilometers land ook nog eens zes uur tijdsverschil tussen je inzit. Noodgedwongen heb ik verschillende mapjes moeten openen om alle mailtjes te categoriseren. Kun je je voorstellen? Je mailbox organiseren!?! Sorry, als dit een bekend fenomeen op jouw computer is, dan zit er echt een steekje los zeg ik: R*E*S*P*E*C*T!
Het enige dat helpt om al deze belangrijke zaken tijdig af te ronden, is priorieiten stellen. En laat ik nou nét een planningtalent zijn. Gewoon een kwestie van de juiste doelen op de juiste momenten stellen. Het is uiterst belangrijk tijdconsumerende bezigheden te minimaliseren om de productiviteit te verhogen. Dit gecombineerd met ijzeren discipline en een kind kan de was doen!
Aangezien ik leef volgens de rust, reinheid en regelmaat– regels, hoef ik u vast niet te vertellen dat ik ondertussen in staat ben verschillende soorten dubbele draaien uit te voeren. Discipline is my middle name. Dat spreekt voor zich.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s