What to do in Shanghai

Veel Chinese collega’s zijn nieuwsgierig hoe ik mijn weekenden doorbreng. Als deze vraag van vrienden en familie komt, kan ik me er nog wel wat bij voorstellen. Tenslotte plannen niet veel mensen een romantisch weekendje Shanghai. Moet je ook niet doen. Boek dan toch maar lekker safe naar Parijs.

Daarentegen snap ik niet zo goed waarom de Chineesjes willen weten hoe ik de vrije dagen doorkom. Wat willen zij dan horen? Dat ik de vrijdag, zaterdag en zondag benut om me helemaal te bezatten aan Xin Tian Di? En daar een of andere ouwe kerel wijs maak dat hij zijn true love en soulmate heeft gevonden? Of dat ik de dagen tel alleen, zielig en huilend in mijn appartementje wachtend totdat het weer maandag is? Ik hoop toch echt niet het laatste. En ook niet het tweede.

Een cosmopolic girl like me met glamorieuze baan aan de andere kant van de wereld heeft in het weekend een volgeboekt programma. (wees er dan ook vroeg bij aangezien de wachttijden flink zijn opgelopen!) Je bent voor je werk in het buitenland of je bent het niet en dus neem je het er van!

Zo staat altijd de was op het programma. Bérgen was, want dat krijg je als je in je eentje woont. Daarnaast moet ik naar Carrefour, waar de boodschappen op me wachten. Moet per se op zaterdag gebeuren, want dan is het zo gezellig druk. We ruimen het huisje op en poetsen de boel met de ChineseFranse slag. Natuurlijk nog een beetje internetten en een beetje bellen naar Lief’s voicemail en nog een keer bellen om te checken of de voicemail nog steeds aanstaat. Tussendoor naar de dansschool, eten en drinken en niet te vergeten: Het Dutje. Je ziet, het bruisende weekend van een fashion babe is druk, druk, druk en voor je het weet is het weer maandag. Time flies when you are having fun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s