Foodie

Mensen, ook ik ben om.
Ik begin de dag met een kommetje havermoutpap.
“IEUW!” hoor ik je denken.
Dat klopt.
Het is ook ieuw.

Het grootste compliment voor een bord havermoutpap is dat het op behanglijm lijkt.
Maar met wat simpele toevoegingen wordt het echt… Wow!
Niet tegen mijn moeder zeggen, maar Ik ben tegenwoordig echt enthousiast over havermoutpap.

En ik ben niet de enige.
Want havermout is helemaal hip and happening. (wordt deze uitdrukking eigenlijk nog gebruikt?)
En aangezien ik maar wat achter de meute aanhobbel, is havermout zo ondertussen misschien al op zijn retour.

Ik weet het niet.
Maar dat maakt niet uit.
Want eindelijk ben ik ook een soort van foodie! Een nieuwe Rens Kroes, maar dan zonder de bijbehorende taille.

En bijna zag ik mezelf al een heel nieuw blog starten. Zo’n healty, green and delicious site met allemaal tips, recepten en fantastische foto’s. De enige hobbel op de weg is dat ik niet kan koken mooie foto’s maken niet op mijn lijf geschreven staat.

Aangezien ik dit…2015-08-overnight-oats-header-2-1-of-1
(recept is hier te vinden)

…heb weten te reduceren tot dit.img_7188
Maar ach.

Met je ogen dicht smaakt dit écht beter dan behanglijm!
Overigens heb ik nog nooit behanglijm geproefd, dus echt weten doe ik het niet, maar probeer het gerust! De havermout dan, niet de behanglijm.

11 gedachtes over “Foodie

 1. Havermoutpap…zó 1950…… toen at ik dat iedere morgen, op school! Later heb ik het óók nog een paar jaar als ontbijt gegeten om een ‘te weinig”aan taille wat op te peppen.
  Ik vond het altijd prima te eten,geheel in tegenstelling met “gruttenpap” dat er op school wel eens stiekem tussendoor werd gejast , dát is pas echt smerig! Nét al gegeten havermout pap die iemand niet binnen had kunnen houden…( sorry voor het beeld op je netvlies) ik hoop dat je de pap al binnen had.

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha, briljante blog. Ik doe ook wel af en toe een havermout-iets: paar lepels in een bakje, water ebij, magnetron. Dat is ongeveer mijn top qua culinair ontbijt… Soms behanglijm, soms best lekker. Misschien moet ik er ook nog eens wat vriesfruit ofzo in gooien.

  Like

  • Vriesfruit (en honing) doet wonderen… De briljantste vind ik toch opwarmen met (amandel)melk, honing, citroensap, en willekeurig fruit (ik neem bevroren blauwe bessen) met kokosrasp eroverheen. Dat zou ik als toetje ook prima lusten 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s