Niet nog meer voetbal!

Even voor de duidelijkheid: Ik hou NIET van voetbal.

Helaas wordt daar in mijn omgeving weinig rekening mee gehouden. Te pas en te onpas verschijnen er beelden op tv, kopt NU.nl met de uitslagen en bespreken taxichauffeurs hun poule-uitslagen met me.

Het is net als toen Edison Chen zijn computer met kuren naar de handyman bracht. Overal in Hong Kong zag je alleen nog foto’s en beelden van “beroemde” meisjes met een zwarte balk. Niet voor het gezicht natuurlijk, dan zie je niet meer dat het beroemde meisjes zijn. Op tv, in tijdschriften, overal zag je die balk met meisjes. Bovendien had iedereen een mening die gehoord moest worden, zo van “schandalig”, “rolemodel” en “voorbeeldfunctie” (alsof wij allemaal massaal uit de kleren gingen na One night in Paris, ik bedoel maar).

Gelukkig hou je het EK nog best buiten de deur door buiten Europa te blijven. En als je de televisie uitlaat en bij NU.nl meteen doorklikt naar het Achterklap-gedeelte, zie je er toch maar weinig van. Heerlijk!

Nog zes dagen en er is geen ontkomen meer aan. Ik vrees dat ik naarstig op zoek moet naar oranje kleding (zó fout) en – volgens Gijs – met een vlaggetje op de wang rondloop.
Ach ja, wie weet wat er vanavond allemaal nog gebeurt.

Chinese vlag tussen de gebouwen

Tussen de gebouwen, Lujiazui – Pudong, Shanghai

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s