Ouderwets gezellig

Het is weer ouderwets gezellig bij Huize Kwangie.

Nee, er is geen bezoek hier op dit moment. Ik ben nog altijd zielig alleen, ver weg van de bewoonde wereld Nederland. Er rolt ook geen bal over het televisiescherm. Maar ik verkeer in goed gezelschap. Van mijn Nintendo DS natuurlijk!

Collegaatjes van de IT afdeling in Hong Kong hebben mijn DS voorzien van allerlei (gratis) spelletjes. Het zijn er zoveel, dat ik onlangs pas ontdekte dat er ook Scrabble tussen zat! En dat ís me toch leuk! Woordjes bouwen uit losse blokken. Het is net magic! Zomaar uit het niets ontstaat er een nieuwe samenstelling! En ik voel me een toch een potje intelligent als ik van de Nintendo win.

Helaas heb ik een Engelse variant van Scrabble. Kun je niet van die lange samenstellingen maken zoals ‘wapenstilstandsonderhandelingen’ of ‘meervoudigepersoonlijkheidsstoornis’. In het Engels voegen ze er overal een spatie tussen. No ‘leftplanewing’ dus! Spelbedervers.

In combinatie met een klein Engels woordenschat, eindig je altijd met een bord vol korte woorden als ‘you’, ‘ox’ en zelfs ‘brrr’. Dit mag de pret niet drukken; ik speel gewoon door. Me against the Nintendo. Elke avond vlak voor het slapen gaan. En steeds vaker ook ver voor het slapen gaan.

’s Ochtends bij het opstaan, ’s middags tussen de bedrijven door, tijdens het eten, bij het loggen…

Het is zo verslavend dat ik tegenwoordig zelfs raad weet met de letter ‘Q‘! Geen probleem!

Alleen die ‘Z he? Die blijft lastig:

– piZZa;
– piZ (wordt goedgekeurd als afkorting voor pizza);
– wiZ;
 quiZ;
– gaZe;
 maZe;
– laZy en

– Zone(s)

Verder kom ik niet! Hoe triest is dat? En laat ik nou nét niet altijd over de juiste letters beschikken om deze woordjes te maken. En dus eindigt de Z meestal als dierentuin. Zucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s