Dutch people according to the Chinese

Enkele van onze collega’s zijn zo’n twee, drie maanden in Nederland geweest voor training. Nu ze alweer een tijdje in het Verre Oosten zijn, hoor ik nog regelmatig wonderbaarlijke feiten over de dutchies:

DUTCH PEOPLE ONLY EAT BREAD
Chinezen eet het liefst warm. Ontbijt, lunch, avondeten en supper. Dat die gekke Hollanders de dag doorkomen op een broodje als ontbijt, lunch en soms zelfs als diner, vinden zij uitermate vreemd. Als er al eens broodjes op het Chinese menu staan, dan worden die eerst netjes warm gestoomd.
Koud, droog brood als maaltijd. Poor dutch people.

 
DUTCH PEOPLE ONLY EAT POTATO
Aardappels worden in de Chinese keuken als groente voorbereid. In een curry of geroerbakt met andere groentes. Maar om nou elke dag aardappeltjes te eten, dat lijkt hen net zo smakeloos als elke dag worteltjes eten! (dit geldt niet voor de Chinezen uit het Noorden, maar dit even terzijde)

DUTCH PEOPLE HAVE ANOTHER DEFINITION FOR CHINESE FOOD
Een ver-weg-van-huis-Chinees die eindelijk een plaatselijke keuken tegenkomt, hoopt natuurlijk een vleugje thuis te kunnen meepikken. Maar al die gekke gerechten op de menukaart, daar worden ze niet vrolijk van. “That’s not REAL Chinese!”

DUTCH PEOPLE LIKE TO LICK THEIR FINGERS
Herken je dit? Dat je even door een tijdschrift bladert en, onbewust, je vingers langs je tong haalt voordat je de bladzijde omslaat. Vinden de Chineesjes wal-ge-lijk! Die vingers… Die gaan overal langs en dan stop jij alle onzichtbare viezigheden IN JE MOND!
Bovendien als zij hetzelfde blad doornemen, zijn zij noodgedwongen jouw speeksel aan te raken. Zou jij ooit jouw vingers in hun gegorgel willen zetten? Net zo lief willen zij jouw speeksel niet aanraken.

AMSTERDAM IS VERY FAR AWAY
Zoals zoveel andere buitenlanders, dachten de Chineesjes dat Amsterdam een ander woord voor Nederland was. Net als dat Holland ook Nederland is. Aangezien zij respectievelijk in Tilburg en in Enschede werden getraind, bleek Amsterdam heel ver weg. “More than an hour by train!”

DUTCH PEOPLE EAT BLACK TOXIC FOR FUN
Uit nieuwsgierigheid proefden ze het lekkerste snoepje van Nederland om hem weldra uit te spugen. Drop. Hoe kunnen die gekke Hollanders dat nou voor hun plezier eten? Het lijkt wel vergif!

 
AFTER SIX O’ CLOCK THERE IS NOTHING TO DO IN HOLLAND
Om zes uur sluiten de winkels, keren de mensen naar huis en zijn de straten leeg. Het is zelfs donker. Saai hoor, vinden deze 24 uur economische Chineesjes. “What do you do after six?”
En wij maar volhouden dat we het zo druk, druk, druk hebben!

Toch willen alle collega’s graag een keertje terug naar Nederland. In 2009 of in 2010 misschien.
Er valt immers nog veel te ontdekken in ons Kikkerlandje:
“Let’s visit Holland, one day or so and then go to Italy!”
One of the colleagues, 30 May 2008, Mongkok – Hong Kong

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s