Gerold?

Als je pech hebt, word je in Shanghai gerold. Ge-pickpocket. Vliegensvlug zijn ze en je hebt het helemaal niet door. Enkele collega’s hebben helaas de twijfelachtige eer al gehad. Ik ben nog een twijfelgeval.

Het Shanghainese metropasje is namelijk zoek. Hij is niet meer in het voorvakje van mijn tas. Hij is ook niet ergens anders in de tas (een losse voering of zo… zou niet de eerste keer zijn). Ik heb ookal gekeken bij de andere tas, in de jaszak en onder die stapel losse blaadjes op tafel. Nergens de metropas. Het kaartje is echt weg.

Normaal gesproken is het effe googlen bij Lief-de-zoekmachine en het komt weer boven water. Helaas is Google Lief momenteel alleen beschikbaar in Nederland en moest het hele huis op de kop worden gezet voor die metropas met nog welgeteld 20 RMB (2 euro).

Tot op heden is er geen enkel spoor van het pasje. Ben ik weer eens slordig geweest? Ben ik bestolen? Google Lief moet gauw internationaal!

 

… En je raadt het al. Daar lag ie dan! Het pasje!! Onder de grote stapel kleding op de bank!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s