Tomatenfilosofie

Het is maar waar je je druk over maakt. Mij verbaast het elke keer weer hoezeer eten aan de locale smaak wordt aangepast. Een overbekend voorbeeld is de babi pangang die je wel bij de Chinees kunt halen, maar die je nooit bij een Chinees kunt eten. Of mayonaise, heerlijk bij de friet maar volgens de rest van de wereld is het maar vreemd dat wij ‘slasaus’ bij de friet gooien. (bron: Pulp Fiction, niet dat Pulp Fiction representatief is voor de rest van de wereld, maar goed, you get the point).

Waar ik me nu druk over maak zijn cherrytomaatjes. Jaren terug aten we gewone tomaten, tegenwoordig kiezen we massaal voor de mini tomaat. Lekker makkelijk geen gedoe met snijden, vieze handen en de helft van de inhoud van de tomaat op het snijplankje. Toch ken ik mensen die niet houden van tomaat; tomatensoep, tomatenpuree, tomatenketchup en warme tomaten op de pizza, daar hebben ze weer geen problemen mee, als ie maar niet rauw is. Los van deze groep mensen*, zou je kunnen stellen dat de cherrytomaat helemaal HOT is.

Zijn cherrytomaatjes in Nederland klein en rond, in China hebben ze de vorm van een muisje zonder staart. Precies zoals die muisjes die je op een beschuitje strooit wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding (wist je trouwens dat anijs, het hoofdbestanddeel van muisjes, de melkproductie na de zwangerschap op gang brengt? Beetje raar dus om die aan het bezoek uit te delen, maar goed daar kunnen we later nog wel een keer een stuk aan wijden).

Waarom de cherrytomaatjes in China in een punt moeten groeien is mij een raadsel. Ik weet alleen dat ze precies hetzelfde smaken als de ronde variant en dat de ‘gewone’ tomaat normaal rond is. Waar maar raar!!

 tomaten.jpg

* eerlijk gezegd kan je niet spreken van een groep, als je maar een iemand kent die dit tomatenprobleem heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s