11 gedachtes over “Zo zonder jou

 1. Ik zou je een héél dikke knuffel willen geven maar dat gaat natuurlijk niet dus dan maar zó ,XXX
  Het raakt me bijzonder jouw gedichtje, herkenning maar dan van de andere kant, ons oudste kind woont alweer zo’n twintig jaar in een ander werelddeel, mét zijn vrouw én onze jongste kleizoon en die zien we natuurlijk véél minder dan we zouden willen.

  Like

   • Zeker weten, maar je hebt geen keuze als ouder.Maar natuurlijk hebben we tegenwoordig skype, dat scheelt toch veel, maar ja die knuffel hé! Die mis jij natuurlijk óók !

    Like

 2. Gisteren las ik je gedicht maar kon ik er niet op reageren. Het kwam te dichtbij. Vandaag lukt het beter. Je woorden raakten en ontroerden me. Je schrijft het voor mensen die nu door een moeilijke tijd gaan maar ik lees in je reactie dat je je vader hebt verloren. Dat moet heel moeilijk voor je zijn. Hij was ongetwijfeld een trotse opa geweest. Knap dat je je verdriet in woorden vorm hebt gegeven.
  Sterkte en een lieve groet.

  Like

  • Dank je wel!
   Ik ben dankbaar dat mijn vader nog in goede gezondheid is. Hij woont alleen aan de andere kant van de wereld en dat gemis is voor mij onbeschrijfelijk, maar wetende dat hij er is en dat hij naar dezelfde maan kijkt als ik, dat geeft me troost.

   De mensen die afscheid hebben moeten nemen van hun kindje… Dat verdriet dat ik me niet eens kan voorstellen, voor wie ik ook geen troostende woorden kan bedenken… Voor hen heb ik geprobeerd dit te verwoorden.

   Ik vind het heel lief van je dat je laat weten dat de woorden je raakten. Dat waardeer ik heel erg!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s