Vrij vertaald: de gratis-nist

Tegenwoordig volgt iedereen wel een bepaald dieet.
Zo heb je alleseters, de praktisch alleseters, carnivoren, Aardappeleters, vegetariers, veganisten en de selectieve eters.

Tot die laatste groep behoor ik.
Ik eet vlees, noch vis en ook geen vogels. Eieren eet ik weer wel en ook melkproducten gaan er gewoon in. Je zou kunnen zeggen dat ik vegetarier ben, maar ik zeg ook nee tegen koriander, gember, prei, rauwe eieren (dus zekerrrrr geen spiegeleieren of een zacht gekookt eitje), rauwe ui, rode ui, lenteuitjes, bieslook, citroengras, peterselie, kaneel, softijs en saus door de pasta. Ik ben selectief met een duidelijke logica. Helaas vaak onbegrepen en -kort door de bocht- bestempeld als Lastige Eter.

HET KAN DUS ERGER!

Er bestaan dus mensen die strict leven volgens het freeganism, vrij vertaald de gratis-nisten.
Deze peoples eten veganistisch, behalve als het gratis is, dan eten ze alles. Ook een stukje karbonade. Of kippenbout. Of frikandel, kroket, babi pangang… Alles. Als het maar gratis is. Uit protest tegen De Industrie geven zij geen rooie cent uit aan vlees. Maar zolang het gratis is, dan steun je De Industrie niet en mag het gewoon smaken.

Ge-wel-dig!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s